Video virker, men hvordan?

Video er en effektiv måte å markedsføre bedriftens merkevare på.

Video er en effektiv måte å markedsføre bedriftens merkevare på.

Når alle vet at levende bilder er det kraftigste knepet i kampen om kundens gunst – kan du da ta innersvingen på konkurrentene dine?

Ja, det kan du. Spørsmålet er ikke om du skal markedsføre deg med video, men hvordan du gjør det best mulig. Å gjør deg kjent med tallene bak videoens virkning, er en god start.

Kjenn ditt publikum

Først av alt: Det er sterkt anbefalt å følge med på klikktallene i alt du publiserer, slik at du får innsikten til å målrette budskapet ditt skikkelig. Det kan du lese mer om i innleggene om å bygge audiences, og dette om lead nurturing.

Det er en nennsom kunst å bevege mennesker med levende bilder, men videoinnholdet i seg selv er bare halve jobben. Tallene fra teknogiganten Cisco* tydeliggjør at du gjør klokt i å jobbe grundig og innsiktsbasert med publiseringen også:

Folk digger fortellinger i levende bilder. Og vi digger det mer enn noen gang! Nøkkelen til å bli sett ligger i en god publiseringsstrategi. *Tallene baserer seg på undersøkelsen ........

Folk digger fortellinger i levende bilder. Og vi digger det mer enn noen gang! Nøkkelen til å bli sett ligger i en god publiseringsstrategi. *Tallene baserer seg på undersøkelsen ……..

Når du har definert hva du vil si, til hvem du vil si det og hva du ønsker å oppnå, da er neste steg å velge riktig kanal til riktig tid.

Sørg for at folk ser videoen din

«The best place to hide a dead body is page two of Google». Hvem sitatet stammer fra er omstridt, men

poenget med spissformuleringen er bredt omfavnet: Søkemotoroptimaliser innholdet ditt eller forlis på informasjonshavet internett. Dette gjelder selvsagt også videoinnhold.

Men mest av alt er det hvor strategisk og gjennomarbeidet distribusjonen din er, som avgjør om videoen får vind i seilene.

Distribusjon via epost viser seg stadig som en virkningsfull måte å heve visningstallene.

Distribusjon via epost viser seg stadig som en virkningsfull måte å heve visningstallene.

Video er ikke lenger bare video. Instagram, Facebook, Youtube og Snapchat har alle ulike suksesskriterier som bør være med å forme innholdet ditt. Dessuten er du tjent med å vite hvordan e-posten fremdeles er en stødig kanal for å nå ut med budskapet.

En god og strategisk forankret plan er det som skal til for å være effektfullt og tydelig tilstede på ulike flatene.

En god og strategisk forankret plan er det som skal til for å være effektfullt og tydelig tilstede på ulike flatene.

Vær personlig

Virksomheter er gjerne tjent med et mer personlig og upolert uttrykk enn de tror. Vi tiltrekkes nemlig av det personlige og umiddelbare. Det genuine foretrekkes fremfor det glatte.

Her får vi hjelp av tidsånden: Aldri før har vi konsumert så mye hjemmelaget materiale. Dette gjør at vi er vant med, og tåler amatørfilm-uttrykket bedre enn noen gang.

Å vise seg uten fargekorrigering og teknisk sminking setter bedriften din rett inn i en raus delingskultur, som stadig forankrer seg dypere i folks medievaner. eksklusive innblikk.

Lar du kundene, følgere og abonnenter få kommenter og samtidig som du åpner opp for engasjement. I neste omgang kan dette gi deg nye leads og ikke minst, verdifull innsikt i hva kundene diner tenner på og ikke.

Om du vil ta det ett hakk videre kan du benytte deg av mulighetene for livestrømming som både Instagram, Facebook og YouTube byr på: Umiddelbar dialog med kunden i sanntid! Gjør du det må du naturligvis ha en enda grundigere planleggingsfase før du setter i gang.

Nå ut med video, mer treffsikkert enn noen gang

Markedsføring blir aldri en eksakt vitenskap, men du sparer både tid og penger på å bruke de fakta som eksisterer, i hvert fall. Planlegg, lag, mål, lær og juster.

Vår erfaring bekrefter bare statistikken som viser at innhold og distribusjon er like viktig.
Det er de to beinene videoen din må stå stødig på for å kunne gå viralt. Video-vrimmelen vil være der med eller uten deg. Våger du å være med?

Kontakt oss for en uforpliktende kaffeprat om din din videomarkedsføring.

Les også: – Vi gjør videomarkedsføringen vår selv, hva kan gå galt?

Håvard Paulsen

Håvard Paulsen

Tekstforfatter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *