– Vi gjør videomarkedsføringen selv, hvor galt kan det gå?

Her har du de herligste eksemplene på videomarkedsføring hvor firmafilmen har blitt sett mange ganger, men kanskje ikke av de riktige grunnene.

Selv om du er en ringrev på rør eller helt ram på solarium, er det ikke sikkert du skal gjøre videomarkedsføringen din selv.
Her er topp 3 hjemmesnekra bedriftsvideoer du neppe glemmer, selv om du prøver:

1. Solstudioet

Videomarkedsføring Mann smiler i solarium

Solariumsbaronen byr på mer enn nødvendig

Sol på kroppen året rundt er et kjærkomment tilbud for solhungrige trøndere. Men trenger reklamefilmen virkelig å gi et så grundig innblikk i hvordan solariet brukes? Nytelses-sukket mot slutten er i hvert fall sjangeroverskridende.

2. Ralling i rørbutikken

Videomarkedsføring I denne rørbutikken danses og bades det

Rørbutikken trenger ikke hjelp med verken dansing, bading eller videomarkedsføring.

Ikke bare rør i Rørbutikken, si. Men en hel del trekkspilling, frekke moves og et freidig bad midt i sjappa. Si hva du vil om detaljhandel, men kjedelig er det ikke.

3. Farvel, gamle kjøpesenter – god dag ny viral identitet

Videomarkedsføring Butikkansatte synger i kor

KBS-senteret ble revet, mens musikkvideoen deres smeltet internett.

https://www.nrk.no/video/PS*19806
– Hadde det ikke vært gøy å lage en musikkvideo i forbindelse med rivningen av det gamle kjøpesenteret, spurte markedssjefen. Helt internt, altså. Bare som et minne for oss som jobbet her, sa han.
– Jo, svarte de 25 ansatte i kor med 105000 YouTube-tittere
(Videoen er nå fjernet fra Youtube, men allmennkringkaster NRK ser det heldigvis som sitt samfunnsoppdrag å ta vare på denne kulturskatten).

5 tips til deg som likevel vil gjøre din egen videomarkedsføring

Med kløkt og innsats kommer du langt på egenhånd også. Her er våre utvalgte tips:

  1. Planlegg godt. Da klarer du å holde budskapet tydelig og filmen kort.
  2. Bruk stativ. Da får du ro i bildet og fokus på det du ønsker.
  3. Vær nøye med lyset. Naturlig lys blir ofte finest, så bruk sola når du kan. Spander på deg en reflektor for å gjøre lyset mykere og unngå skygger i ansiktet.
  4. Gjør flere opptak og film alle settingene fra minst to vinkler. Da får du flere muligheter i redigeringen til å gjøre filmen din variert og severdig.
  5. Korriger fargen og lyset. Selv de enkleste redigeringsprogrammer lar deg skru litt på farge og lys. Prøv deg fram og gjør bildene klarere og finere.

All PR er… PR

Det viktigste prinsippet i videomarkedsføring er kanskje å bli lagt merke til? Kanskje er det verdt å bli ledd litt av i kommentarfeltene rundt omkring, hvis det gir potensielle kunder en god opplevelse? Det er vanskelig å si, så la oss holde det like åpent som idémyldringene i de ovennevnte filmene.
Ønsker du derimot å ha litt mer styr på omdømmet ditt, er du hjertelig velkommen til å ta en prat med oss om videomarkedsføring.

Kontakt: info@evokedset.no

Håvard Paulsen

Håvard Paulsen

Tekstforfatter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *